کارخانه دخانیات تهران فضای سبز می‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری واژه آنلاین، در جریان دویست‌و‌پنجاهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گزارش محله‌گردی از محله سلامت منطقه  11 توسط ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ارائه شد.

امانی با بیان اینکه 20 هزار نفر در این محله سکونت دارند، اظهار کرد: مردم این موضوع را مطرح می‌کردند که به جای محله «دخانیات» به آن بگویند محله «سلامت» اما سایه کارخانه دخانیات بر مردم سنگینی می‌کند و باعث آزار اهالی شده است.

وی با بیان اینکه عمر نخستین کارخانه دخانیات به سال 1316 برمی‌گردد، اضافه کرد: بعد از چند دهه درمیان هزاران نفر از ساکنان خودنمایی می‌کند. به پیشنهاد اعضای شورایاری سابق و تأیید شورا این محله به سلامت تغییر نام داد و مردم تصور می‌کردند که این اقدام مقدمه‌ای بر جابجایی این کارخانه باشد اما بوی تند تنباکو در این محله حس می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه 30 درصد از مساحت این منطقه بافت فرسوده است و ناحیه سه بیش از 50 درصد فرسودگی دارد، تصریح کرد: مردم انتظار دارند که در مرکز شهر تهران که از کمبود فضای سبز و سرانه ورزشی رنج می‌برند بوستانی همچون بوستان ولایت در محله ایجاد شود.

امانی با بیان اینکه این منطقه با منطقه 15 یک  پیمانکار رفت و روب دارد، خاطرنشان کرد: هرچند معاونت خدمات شهری منطقه از عملکرد پیمانکار رضایت دارد اما مردم گلایه دارند و از جولان موش‌ها و عدم موفقیت طرح‌های فعلی برای مهار این حیوانات و روان بودن فاضلاب در جوی‌های آب ناراضی هستند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه پیاده راه‌های خیابان‌های اصلی مناسب‌سازی نشده که البته اعتباری برای آن پیش‌بینی شده است، گفت: زمینی در محله خرمشهر به عنوان پارکینگ مورد استفاده قرار گرفته است.

مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ملک کارخانه دخانیات باید خریداری شود، گفت: باید شرایط آماده شود تا این زمین بزرگ در این منطقه به یک بوستان تبدیل شود.

وی با تأکید بر اینکه دکل‌ها و تیرهای چراغ برق تنها مشکل این محله نیست، تصریح کرد: وسط بزرگراه صدر دکل‌های برق وجود داشت و به ناچار باید برداشته می‌شد که این اقدام صورت گرفت و شهرداری در آن مقطع کانال‌های زیرزمینی عمیق و پروژه‌ای بسیار ارزشمند را اجرا کرد و کابل‌های فشار قوی را از زیرزمین اجرایی کرد.

سید محمد موسوی؛ شهردار منطقه 11 نیز در این جلسه گفت: بنده سه جلسه با مدیرعامل شرکت دخانیات جلسه برگزار کردم و موانع را بررسی کردیم. دو مانع به گفته مدیرعامل آن شرکت برای انتقال شرکت وجود دارد که وضعیت مالی و نقدینگی و عدم استقبال هزار و 600 نفر نیروی انسانی این شرکت و نارضایتی آنها برای انتقال، دو مشکل اصلی در این زمینه است.

موسوی با بیان اینکه مقاومت کارکنان برای انتقال موضوعی است که باعث می‌شود مدیران زیر بار آن نروند. زمینه احداث کارخانه جدید در هشتگرد فراهم شده و مشکلی وجود ندارد. در نهایت مقرر شد تا 6 ماه آینده برای انتقال این کارخانه اقدام شود که به دنبال آن سرانه فضای سبز و ورزشی افزایش خواهد یافت.

وی با اعلام اینکه تیرهای چراغ برق از پیامدهای عدم مدیریت شهری واحد است، گفت: در جلسات با دستگاه قضایی این موضوع پیگیری شده و تاکنون از 350 تیر چراغ برق 50 تیر جابجا شده و شرکت برق نیز قول داده که مابقی تیرها نیز جابجا شود.

انتهای پیام/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + نوزده =

پیمایش به بالا